Стивън Петков дебютира за Фейрензе с равенство

0
stivan petkov 2

Българинът Стивън Петков направи своя дебют за новия си клуб – Фейрензе, при гостуването му на Авеш в мач от 17-ия кръг на португалската Лига Сагреш.

Луиш Фарина даде аванс на Авеш в 43-ата минута, а Жозе Адолфо Валенсия оформи равенството на „Вила дас Авеш” в 64-ата минута. Четири по-късно пък влезе Стивън Петков, който замени Единьо в първата смяна за треньора Нуно Рибейро Сантош.

Иначе Авеш излезе напред в резултата в 43-ата минута след груба грешка в изнасянето на топката от защитата на Фейрензе. Фарина открадна топката малко пред наказателното поле на „сините” и с удар с левия крак промуши топката между краката на Кайо.

През втората част Фейрензе натисна своя опонент, а това даде резултат в 64-ата минута, когато Валенсия бе намерен зад защитата на Авеш. Той стреля, ала вратарят отрази първия му опит, но не улови. Топката се върна към Валенсия, който от легнало положение оформи крайното 1:1 в Авеш.

Хиксът не урежда нито един от двата отбора, като и двата тима остават в зоната на изпадащите. Все пак тимът на Стивън Петков е в по-изгодна позиция и е 16-и с 13 точки, докато Авеш е 17-и с точка по-малко.

В идния кръг Фейрензе гостува на средняка Рио Аве, а Авеш приема Сетубал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Коментирайте
Въведете вашето име