Стилиян Петров: Колко некомпетентен трябва да си,та финал за Купата да е по-слабо посетен от сватба!

0
-

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който в момента е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост в БФС, коментира финала за Sesame Купа на България и по-конкретно липсата на интерес към двубоя и малкото зрители на Националния стадион “Васил Левски”.

“Финал за Купата на България. Провежда се на Националния стадион Васил Левски. Голям трофей е готов за грабване. Всичко се решава в един мач. Събитие веднъж в сезона.

Трябва да е нещо, което вълнува всички и никой не иска да пропусне, дори и тези, които обикновено не следят футбола. Билети трябва да са трудни за намиране. По трибуните атмосферата трябва да не може да се опише с думи, трябва да се почувства.

Реалността обаче е друга. През 2023 г. в България играта е победена от години, изпълнени с корупция, немарливост и незнание.

Финалът за Купата на България на стадион с капацитет 42 000 привлече 500 души! 500 човека!!

Колко зле трябва да са нещата, че такова престижно събитие в националния футболен календар е с по-малка посещаемост от някои сватби?!

Само миналата седмица финалът за Купата при жените в Англия беше разпродаден – над 77 000 души.

Преди 10 години, след много години на пренебрегване, нямаше голям интерес към женската игра, но ФА на Англия реши да развие спорта чрез изграждане на стратегически маркетингов план, който доведе до бързо нарастване на интереса от страна на фенове, спонсори и медии, включително телевизия.

Но тук, в България, интересът към нашия футбол явно е в друга посока.

Наистина, колко некомпетентен и небрежен трябва да си, за да привлечеш само 500 фенове за едно от най-големите събития във футболния календар в град с население от 1,6 милиона души?! Град с много футболни школи, които биха могли да бъдат ангажирани!

Колкото повече чакаме да сменим ръководството, толкова повече поколения ще растат слабо заинтересовани от българския футбол. Това създава опустошителен цикъл на по-малко финансови ресурси за инвестиране в популяризирането на играта, което води до още по-малък интерес и редица други неблагоприятни последствия.

Трябва да прекъснем цикъла сега и да го трансформираме в добронамерен, преди нанесените щети да са необратими. Всички трябва да поемем отговорност”, написа Петров в социалните мрежи.

loading...
предишна статияКурс: Тактически действия в градска среда ще се проведе на 8 юни
Следваща статияГеорги Домусчиев: Наслушах се на една камара глупости! Уговорки гледах между Литекс и ЦСКА през 1999 година