Стефан Станчев: Можем да се преборим за Лига Европа

0

Бранителят на Черно море Стефан Станчев е категоричен, че ако той и неговите съотборници успеят да се доберат до баража, ще се преборят за Лига Европа. Защитникът говори и за травмата, която получи по време на зимната подготовка и която го извади от терена за повече от два месеца.

“Получих травма още януари месец в старта на подготовката. Докторите ми казаха, че няма да играя до края на сезона, но аз направих всичко възможно и се върнах много по-рано от очакваното. Имах шина, която трябваше да нося за по-дълъг период. Рискувах да я нося по-малко време с цел да тренирам повече и да поддържам мускулатура, за да се върна по-рано. За мое щастие всичко се случи по най-добрия начин”, сподели Станчев.

Защитникът пропусна почти цялата зимна подготовка на варненци заради скъсана вътрешна връзка на коляното. “Успях да се върна след два месеца и половина. Най-лошото нещо в спорта е да гледаш отстрани съотборниците си как играят“, каза още бранителят.

“Когато си здрав, независимо дали падаш или биеш, се чувстваш щастлив от това, което правиш. При наличие на контузия се чувстваш неползотворен, не можеш да вършиш работата си. Доволен съм, че завръщането ми съвпадна със силната серия на отбора, която се надявам да продължи. Със сигурност чупенето на каръка не е заради мен. Постът ми не е толкова ключов за победите на тима, но се радвам, че хванах тази вълна. Впоследствие отново получих травма, но не беше сериозна, отшумя за два, три дни.”

“Въпрос на време беше да свърши тази лоша серия. Веднъж напипаме ли ритъма и започнем ли с победите, после няма да могат да ни спрат. Предстои ни мач, който трябва да изиграем много отговорно и се надявам да нямаме загуби до края на сезона”.

“В този формат е безумно да правиш сметки. Не зависи само от нас. В такива мачове един отбор може както да влезе във форма, така и да се разколебае и да изгуби увереност. Мисля, че сме добре подготвени. Стоим много по-компактно и организирано. Интуицията ми подсказва, че ако стигнем до бараж ще спечелим. Дотам е трудният път. Отборите са преодолими, на едно ниво сме почти всички отбори. Трябва да се играе умно и със сърце”.