Спартак с голям жест към децата на клуба

0
spartak detsa
-
-

Повече от 400 деца на Академия Спартак Варна получиха личен подарък от ръководството на клуба. На специална тържествена церемония, провела се вчера от 19:18 часа на стадион „Спартак“, децата на Академията получиха пълна спортна екипировка безплатно.

„Подаръкът, който направихме специално за вас, младите „соколи“ от школата е само малка част от предвидените стъпки на растеж и подобрения“, каза президента и основен кръводарител на ФК Спартак Варна Павлин Николов. Той излезе на терен с двама от най-младите възпитаници на Школата за да покаже, че те са важна част от голямото семейство на Спартак. В своето обръщение към децата Николов каза още „Вие сте бъдещите надежди на Академия „Спартак“ Варна, с които се гордеем. Нашата цел е да изградим от вас футболисти, които са готови да заемат своето място в мъжкия отбор на родния си клуб и националните гарнитури на България. Помнете, че за да станете добри професионалисти се изисква много труд и много търпение. Трябва да имате знанията и уменията да работите в екип. Да сте отговорни, дисциплинирани и ученолюбиви млади хора“.
Изпълнителният директор на клуба и легенда на българския спорт Тодор Стойков се обърна към децата на Академия Спартак с думите „Специално подготвихме това тържество-изненада за вас, вашите родители и близки именно на стадион „Спартак“, защото от тук започва историята, която продължаваме да пишем заедно. С този жест показваме че държим на школата и това е наш приоритет. Показваме, че нашите деца заслужават най-доброто. Ще дадем всичко в името на Спартак“.

Заедно с децата от Школата на терен застанаха и титулярите от Първи отбор със старши треньор Валентин Илиев и футболистите от Втори отбор със старши треньор Ивелин Петков. Така ръководство, щаб и футболисти затвърдиха позицията че в „Спартак“ Варна съществува приемственост между поколенията и днешните деца на Академията са бъдещите “соколи” с които да се гордеем.

След края на церемонията, гарнирана с много подаръци, които включваха пълна спортна екипировка, а най-малките футболисти на Академия „Спартак“ бяха предизвикани да изиграят приятелска среща с петима от титулярите на Първи отбор.

loading...