Спартак (Пл) ще обжалва наказанието си! Позова се на случай с Левски (ВИДЕО)

0
spartak pleven lokomotiv sofiq
Снимка: facebook.com/spartakpleven1919

Ръководството на Спартак (Плевен) ще обжалва наложената на клуба санкция от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Припомняме, че плевенчани отнесоха имуществени санкции с общ размер 4250 лева и лишаване от домакинство за три срещи. Решенията на ДК бяха във връзка с инцидента в сектора на гостуващите фенове на стадион „Плевен“ по време на мача от 1/16-финалите за Купата на България между Спартак (Плевен) и Локомотив (София), завършил 1:4.

Ето какво написаха от клуба на страницата си във Фейсбук, като приложиха и видео:

Уважаеми привърженици и колеги,

Във връзка със санкциите, наложени ни от Дисциплинарната комисия на БФС след мача за Купа България срещу ФК Локомотив София и след като се запознахме с оскъдните материали, представени ни от БФС, заявяваме следното:

1. Погазено е правото ни на защита.

2. От полученото решение не може да се обоснове, че Дисциплинарната комисия е имала кворум.

3. Изискването за надеждна охрана е спазено чрез наемането на лицензирана охранителна фирма и съставянето на охранителен план.

4. Съдията е спрял играта заради инцидента в сектора с привърженици на гостите. Навлизането на наши фенове на пистата става при спряна игра. За такова нарушение на се налага лишаване от домакинство за 1 среща.

5. От записа, с който БФС не разполага и който публикуваме, се установява следното: твърденият „удар на служебно лице“ не се е случил в техническата зона на гостите както твърди БФС; дежурният делегат гледа към трибуните, когато се случва случката, но прави неверни твърдения в доклада си, че е видяла удар; няма удар, има неволно настъпване на входа за тунела (какво е правил помощник-треньорът на ФК Локомотив там?). Следователно няма нарушение, което да бъде санкционирано с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция от 2500 лв.

В установения срок ще подадем жалба до Апелативната комисия на БФС. В случая има безспорна съвкупност на нарушенията, породени от едно общо деяние. В сходен случай с ПФК Левски, Апелативната комисия допусна жалбата на столичния клуб. Очакваме същото отношение към ОФК Спартак Плевен.

С уважение:
УС на ОФК Спартак Плевен