Собственикът на Берое: Вия ще има голямо влияние върху Първа лига и България!

0
ernan banato 2
-

Собственикът на Берое – Ернан Банато, говори пред аржентинското радио DSports Radio, където коментира привличането на Себастиан Вия. Колумбиецът подписа договор за 2,5 години със заралии.

„Предложиха ни Себастиан през септември. Анализирахме правната част с нашите юристи и за нас той е свободен агент, който е прекратил договора си с Бока и можем да го привлечем. Нямаше обаждане от Бока. Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме за топ играч. Има прекратяване с клуба от страна на играча, тогава ФИФА ще реши. Считаме, че той е прекратил договора си с Бока с основателна причина и е свободен агент. Не виждам никаква причина Берое да се консултира, с който и да е клуб, още по-малко с ФИФА”, заяви Банато.

„Ние не сме говорили с Бока. Преговорите бяха с хората, които го представляват и директно с играча. Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме. Ние се доверяваме и вярваме, че цялата правна част и всички хора, които работят с нас и които работят с играча, направиха нещата както трябва“.

Играч като Себастиан ще има огромно влияние върху Берое, лигата и страната. Съобразихме съдебното му положение в рамките на договора и това, което се случва с него”, каза още Ернан Банато.