Смайващ героизъм от родни съдии на АМ Тракия! Спасиха живот

0
768x432 2
-

Четирима бургаски футболни съдии спасиха живота на шофьор, получил епилептичен припадък в движение на автомагистрала “Тракия”.

 

 

Действието се развива в събота, малко след 19 часа, когато реферите се прибират от мача от Трета лига в Стара Загора ФК Верея – Левски (Карлово) (2:4), съобщава Блиц.

 

По магистралата, малко преди Нова Загора, в посока Бургас, забелязват лек автомобил Волво, с шуменска регистрация, който се е блъснал в разделителната мантинела в ляво. Мъжете спрели, въпреки трафика по аутобана, за да видят какво се случва.

 

Оказва се, че водачът на шуменската кола е получил пристъп и е загубил контрол над возилото. Това пък довело до лек удар с мантинелата.

 

 

„Отидохме до колата и се опитахме да отворим. Шофьорът беше сякаш парализиран, не знаехме какво му е. Започнахме да клатим Волвото и тъкмо щяхме да разбиваме предното стъкло, той започна да се свестява”, разказа пред “Флагман” делегатът на бургаските съдии Стоян Вътев, който в този момент е бил с колегите си Светослав Лазаров, Ганчо Джевелеков и Димо Стоянов.

 

 

“Помогнахме му да излезе и да вземе въздух. Обясни, че има неврологично заболяване, понякога получава краткотрайни пристъпи и губи съзнание. През това време минаха десетки коли, но никой не спря. Волвото беше в изпреварващата лента и кой знае какво можеше да стане, ако не бяхме реагирали. Обадихме се на тел. 112 и на място пристигна полицейски екип. Цяло чудо е, че не се е стигнало до сериозна катастрофа“, добави Вътев.

loading...
предишна статияСептември пуска жалба срещу съдийството: ВАР, цимент… Поредната гавра срещу отбор, който няма лоби!
Следваща статияОтборът на Георги Миланов изпадна от елита на ОАЕ