Служебна загуба за Витоша (Бистрица) след бой и прекратен мач

0
stadion vitosha

Със скандал и прекратен мач завърши сблъсъкът в Бистрица между лидера Витоша-2 и Академик (София) от 13-ия кръг на АОГ – Юг. Малко преди края на първото полувреме двубоят бе прекратен (при резултат 0:0) заради масов бой и навлизане на публика на терена. Цялата разправия започва, след като нападател на гостите се откъсва напред и защитник от Витоша го събаря. Следва масова конфронтация с участието на играчи и от двата тима, навлизат и хора от публиката на терена. Главният съдия побързва да прекрати мача…

“Провокираха многократно, и накрая намериха това, което търсиха. Слаб съдия е меко казано. Не изгони във втората минута техния вратар за умишлено събаряне на откъснал се футболист на границата на наказателното поле, при положение че се явява последен в случая и други елеменарни грешки“, разказа пред “Витоша Нюз” футболист на домакините.

„Миналата година същият рефер е свирил Банкя – Иваняне, завършил пак с масов бой. При пореден фаул за нас и реплика: „Стига сте ги подпирали ще им е…а майката, отправена от играча с №8 от техния отбор, се започна бутане и шамари и прекратяване на мача“, добавя играчът.

На противоположното мнение бяха от Академик (София). „Не съм виждал никога в кариерата си подобно нещо. Направихме много добро полувреме. Ударихме греда и още 1-2 положения изпуснахме. Домакините почнаха да ни ритат и то няколко пъти отзад, без топка. Имаха три жълти картона, а трябваше да са червени. На едно положение един от нашите проби по тъча и получи ритник отзад през краката. Нашият човек стана, почнаха да се разправят, няколко човека от техните скочиха. Аз отидох да го защитя и от там, от тяхната скамейка скочиха всички. Публиката нахлу, стана меле. Беше страшно… Свалиха двама-трима от нашите на земята. Започнаха да ги ритат… И след това съдията свири край на мача”, беше версията на играч от гостите.

След инцидента на Витоша-2 беше наложена служебна загуба с 0:3, клубът бе лишен от домакинство за 3 мача, а четирима от играчите му са със спрени права за по 4 срещи.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

1. На основание чл. 22 ал.2,б.Е от ДП наказва футболистите на ФК Витоша-Бистрица-2: Димитър Кръстев, Господин Чанев, Николай Вучев и Росен Василев със спиране на състезателните права за по 4 / четири/ срещи на всеки един от изброените.

2. На основание чл. 37,ал.1, т.1,б.В предложение 5 от ДП наказва отбора на ФК Витоша-Бистрица-2 с лишаване от домакинство за 3 / три/ срещи и глоба в размер на 937,50 / деветстотин тридесет и седем/ и 50 ст. на основание чл. 42,ал.4. от ДК.

СТК на Зоналния съвет в София взе следното решение : Приема, че срещата е прекратена по причина на ФК Витоша-Бистрица и негови привърженици и на основание чл. 24,ал.9/ присъжда служебна загуба при резултат 0:3.

 

БЛИЦ СПОРТ