След гафа с Левски: Националният стадион в Скопие с нова визия

0
stadion todor proeski
-
-

Националният стадион в Скопие – „Тодор Проески“ вече официално има нов изключително модерен хибриден терен. Тревната площ на стадиона е изцяло обновена с монтирана модерна и хибридна настилка. Новата подложка съчетава естествена трева с най-съвременни синтетични материали, като същевременно осигурява отлична издръжливост и устойчивост.

Инсталирането на последно поколение хибридна трева на Националната арена и инсталирането на изцяло нова поливна система позволява на стадиона да приема мачове през цялата година, независимо от метеорологичните условия, като същевременно поддържа най-високите стандарти.

Средствата за новата настилка на стадион „Тодор Проески“ са осигурени изцяло от футболната федерация на Северна Македония чрез проекта „Хеттрик” на УЕФА за футболна инфраструктура.

На новата тревна площ първата фаза се състоеше от поставяне на изкуствена настилка, последвана от засяване на естествена трева.

Естествената трева създава плътност и компактност, поради което в сезона на най-силна растителност разликата е практически невидима. В сезона на най-слаба вегетация (декември-февруари) то е приблизително 70-30 в полза на естествената трева, докато в сезона на пълна вегетация съотношението се увеличава.

Поставянето на хибридна подложка е ефективно решение, разбира се, ако се поддържа правилно и се използва по предписания начин.