Славиша остава: Имаше много дезинформация и манипулации! Искам Левски от мача с ЦСКА (ВИДЕО)

0
slavisha stoqnovich 2
-
-

Славиша Стоянович даде първата си пресконференция за 2019 г. Още в началото брифингът започна с уточнението, че той е треньор на Левски, а не на национален отбор и ще продължи да бъде такъв.

„Имаше много дезинформации и манипулации. Вярно е, че имах оферта от Латвия. Не беше лесен период за мен. Важното е, че съм тук и ще съм тук до юни, ако всичко е наред. Договорът ми е за 1+1 година. Не е за 2, както чух. Тук съм и ще работя до края на договора си. Искам да покажем по-добра игра от последния месец. Не сме завършили първенството както искаме.

Сега ни предстои подготовка. Ще има промени в състава, в треньорския щаб.

Няма време за разочарования. Исках да имаме нови на първата тренировка, но няма. Надявам се бързо да привлечем футболистите, които искам.

Със Спас Русев обсъждахме технически неща около отбора и подготовката. Кои играчи ще пътуват за Кипър и кои ще останат тук. След медицинските тестове ще преценя. 34 футболисти не е нормална бройка за тренировки. Желанието ми е да пътуваме с 24 полеви футболисти и трима вратари. Ще разчитам на футболистите, които ще пътуват за Кипър.

Надявам се новите да пристигнат бързо. Имаме дефицит на бека. Ако можем халф да намерим. Трябва и един класен нападател. Може и още един вратар.

Много е важен подготвителния период. Не бяхме добре физически. Търсихме баланс. Сега знаем какво искаме и каква подготовка ще направим.

Искам Левски както срещу ЦСКА. Като сме имали самочувствие, комбинативни. Трябва 90 минути да играем агресивно.

Надявам се да имаме спортен директор. Говорихме това и със Спас Русев. Всичко е на добър път. Надявам се и той да дойде бързо. Така не става всичко с мен.

Много ми харесва като видя хората колко обичат Левски. Трябва всяка минута да им отговорим подобаващо.

Знаете, че искам Райнов. С него преговаряме. Там е трудно. Едно е желанието, друго възможностите, трето финансите.

Иванков обича Левски и е боец. Това много ми харесва.

Дал съм списък с желаните от мен футболисти. Първо е финансовата възможност. Ако някой не си тръгне, не може да вземем друг. Трябва да се освободи някоя позиция. Искам да се подсилим на някои позиции. Трябва да сме спокойни и да се върнем към корените си. Не трябва да губим фокус. Ще видим накрая дали сме успели с намеренията си.

Има точен списък с имена на играчи, които искам. Божинов и Бандаловски са класни играчи. Знаете, че от първия момент казах, че в Левски трябва да има повече българи, които знаят какво е Левски.

Един сериозен проблем е това с лиценза. Играеш цяла година, за да стигнеш до Европа. Но това не е от моята компетенция. От клуба ми казаха, че всичко ще е наред, да не се притеснявам. Вярвам, че е така.

Имам желания как да функционира клуба. Но не може всичко да стане изведнъж.“, коментира Славиша Стоянович.

loading...