Славия – Хебър: Битка за всичко или… нищо

0
slaviq lokomotiv plovdiv (3)

Славия и Хебър си дават среща днес в един от най-важните мачове до края на редовния сезон. Двата отбора са точно под чертата в последната шестица, но успехът в този двубой ще даде съвсем различен наклон на сезона за „белите“ и пазарджиклии. Съперниците са с по 30 точки, а над тях в карето, което ще определи участника в евробаража, е Берое с 32 точки. Заралии обаче изведнъж свалиха гарда и бяха победени с 1:0 от най-слабо играещия отбор през 2024 година – Локо София, а преди това бяха пометени с 3:0 от Ботев Пловдив, при това като домакин. Много слабо в тези два мача се представи и един от най-добрите играчи в Първа лига – бившият футболист на Бока Хуниорс – Себастиан Вия. Изглеждаше все едно ентусиазмът на колумбиеца се е изчерпал и след няколко бляскави мача заприлича на най-анонимните си съотборници. Далеч от представянето си е и Вини Трибуле.

Предвид факта, че сега Берое посреща пращящия от адреналин и футбол Локо Пловдив, и в последния мач от редовния сезон гостува на Левски, то най-вероятно заралии няма да вземат нито една точка в тези два двубоя. Така 10-ото място ще опре до прекия двубой на „Александър Шаламанов“, като при победа Славия ще натрупа 33 точки и ще дръпне преди последния кръг. От своя страна Хебър приема Лудогорец за финал, където дори при комфортния точков аванс на „орлите“, реми на пазарджиклии ще е малко чудо. При това положение Славия едва ли ще се нуждае от повече от точка срещу Крумовград, за да запази 10-ото място.

Тук обаче изниква въпросът какъв ще е смисълът на цялата битка. Дори и да останат в последната група, „белите“ и Хебър имат прекалено много точки спрямо вероятно изпадащите Етър и Ботев Враца, водят и сравнително комфортно на намиращия се на 14-ото баражно място – Пирин. Влизането им в горната четворка може да се окаже най-обикновено доиграване на сезона, ако Славия или Хебър не нахлуят във втората фаза с пъпен актив от 6 точки. Направят ли го, сегашните девет точки аванс на ЦСКА 1948 няма изобщо да са непреодолима разлика по пътя към баража./ „Мач Телеграф“

Агентът на „син“ нападател лаконичен за интерес от руснаци