Слави Бинев се срещна с Папата

0
IMG a563f73f78789cd86f45711fc96ae8a5 V
-
-

Уникална таекуондо демонстрация и почетна визита при Папа Франциск белязаха днешния ден в спорта.Негово Светейшество отвори вратите на Ватикана и многохилядната публика на площада, успя да наблюдава почетната визита на световния елит на олимпийското таекуондо и демонстрацията подготвена за Папата. Подобна почит към спорта е нещо много рядко и уникално.
Делегацията, която бе посрещната на светото място се състоеше от всички континентални президенти на Таекуондо и председателя на БФТ и вицепрезидент на WT- Europe, Слави Бинев, начело с Президента на Световната Федерация, д-р Чо и президента на Европейската централа – Сакис Прагалос.
Огромна чест, бе засвидетелствана към България, спорта и приноса им към таекуондо, след като по настояване от световната централа, единственото изключение в делегацията е присъствието на г-н Бинев, който не е континентален таекуондо президент. Този жест към страната бе направен, заради, приноса и към развитието на таекуондо в световен мащаб.
Надяваме се благословията на Негово Светейшество към WT (световното таекуондо) и Президента на БФТ, Слави Бинев, да допринесе за още по – голям успех на родното таекуондо.
След официалната част, делегацията проведе разговори с Негово Светейшество под наслова „Мирът е по-важен от триумфа“, което и официален слоган на Хуманитарната Фондация към световното таекуондо.
Голямата атракция от днешната Папска визита бе уникалното демонстративно таекуондо представяне, което корейският демонстративен отбор бе подготвил. Припомняме, че същият отбор предстои да изнесе своето представление и в страната ни по време на някое от многобройните първенства, които България е поела да домакинства през 2019.
Всичко това се случва, два дни преди най-добрите ни състезатели в олимпийските категории – Владимир Далаклиев и Калоян Бинев ще се впуснат в битки с първите 32ма на планетата на предстоящото Гран При в Рим.

loading...