Слави Бинев на визита при Папата

0
IMG 20180529 111232
-
-

„Българска федерация по таекуондо- WTF започва активна кампания за увеличаване броя на спортуващи в страната. Целта е броя на занимаващи се с този спорт у нас да нарасне с над 10 000 трениращи. За тази цел БФТ снема финансовите ангажименти за година към нови клубове по олимпийско таекуондо, създадени в градовете без традиции“ – това съобщи един Илия Димитров, секретар на БФТ.
Това е по предложение на председателя на БФТ, Слави Бинев, който, веднага след пресконференцията замина за Ватикана на визита при Папа Франциск. Посещението при Негово Светейшество е инициатива на World Taekwondo и Humanitarian Taekwondo Foundation. Във Ватикана ще се проведат демонстрации по таекуондо, а делегацията на World Taekwondo, ще бъде представена от всички континентални президенти на олимпийското таекуондо, Президента на световната Федерация д-р Чо, Президента на WTE и председателят на родната федерация и вице-президент на World Taekwondo – Europe, Слави Бинев.
От вчера Слави Бинев е и член на новосформирания към Министерството на младежта и спорта Експертен съвет по физическо възпитание и спорт, в който членове са и президентите на най- развиващите се федерации в страната. Съвета към ММС ще бъде консултативно звено с цел, осъществяване на държавната политика в областта на спорта.
В италианската столица на 2 юни, предстои и първото Гран При за годината, на което за първи път страната ни ще има двама участници – Владимир Далаклиев в категория до 68 килограма, и Калоян Бинев в категория до 58 килограма. Те ще мерят сили с първите 32-ма на планетата, а точките им дават реални шансове за класиране на Олимпийските игри.
В края на седмицата предстоят и първите Мултиевропейски игри, чийто домакин е Пловдив. Те ще протекат на два етапа – 3 и 4 юни, и на 9 и 10 юни. Нека припомним, че за изминалата седмица родното таекуондо взе над 100 медала от първенствата, които се проведоха в Ниш и Австрия.
Поредното доказателство, че България се превръща в сериозен таекуондо център е фактът, че следващата година у нас ще се проведат няколко турнира от най-висок ранг. Страната ни ще е домакин третите серии на Гранд При, Турнир за Купата на Президента, Балканско първенство, единственият по рода си таекуондо фестивал Ханмаданг, поредното издание на Мултиевропейското първенство, турнирът за купата на коресйкия посланик, силният ранкингов турнир Sofia Open 2018 WT G1.

loading...