Скритото оръжие на Левски

0
Снимка: levski.bg

Дербито между Левски и ЦСКА-София често ражда неочаквани герои. В момента на „Герена“ има солиден кандидат за влизане в тази роля. Той обаче е скрит дълбоко и много рядко показва, че има потенциал за това. Става дума за Здравко Димитров, който е скритото оръжие на Левски. За съжаление на всички, които обичат „синия“ клуб, прекалено скрито, пише „Мач Телеграф“.

Крилото вече три сезона е на „Герена“, за този период не е показал и половината от потенциала си. Здравко има страхотни качества. Такива, че да превърне всеки защитник из родните терени в пластмасов конус. Те обаче са скрити под пелерина от всевъзможни грешки. Говорим за такива от всякакъв характер – чисто футболни, дисциплинарни, житейски. Дори няма да коментираме онези кадри от съблекалнята на Левски, които някой, който не обича особено клуба, разпространи, на които Здравко Димитров се държи странно. Няма никакъв смисъл от това.

Към днешна дата крилото, дошло на „Герена“ от софийския Септември, има два гола със „синия“ екип – един на Монтана в Първа лига и друг на Партизан Червен бряг за Купата. Асистенциите пък са му 7 – 5 за първенство и 2 за Купата. Мачовете – 55. Качествата на Здравко предполагат много по-голям коефициент на полезно действие. Той е много бърз, притежава отличен дрибъл, техничен е, има рязък старт, силен е при единоборство един на един. Единственият му проблем е, че греши често в последното действие, с което да завърши добрата си атака – центриране или удар. Това най-вероятно идва от факта, че Здравко Димитров играе доста разконцентрирано на терена, а това се набива на очи, когато проследиш играта му дори за 2-3 минути.

Дербито ще е отличен шанс за 23-годишния футболист да покаже, че може да бъде основен футболист на Левски. На теория това е така, но на практика – не.

loading...
предишна статияДербито хит за мениджъри фенове
Следваща статияСЪСТАВИ: Стойчо Младенов и Станимир Стоилов избраха бойците си за дербито