СКАНДАЛНО! В родния елит играят с топки „втора употреба“

0

Скандално, но факт – отборите в родния елит играят с топки „втора употреба“. В efbet Лига тимовете ритат с кожени кълба, предназначени за полския шампионат, пише dsport.bg. Както е известно, преди началото на сезона топката бе представена на специална пресконференция. Всички клубове от елита получиха от БФС по 60 кожени кълба Adidas Conext 19.

Какво обаче прави силно впечатление? На топките, които всички клубове имат, на две места стои логото на…. полската Екстракласа. Поляците официално я представиха със своето лого в края на 2018 година и от 21 февруари 2019 година всички мачове в елита на Полша се играят с тази топка. Този, меко казано, скандален факт води до няколко въпроса:

Защо мачовете от efbet Лига на България се играят с топки, брандирани с логото на друго първенство, и то първенство от нашата черга?

Кой е отговорен за този гаф и какво означава той?

Ръководството на Екстракласа (лигата в Полша, която организира шампионата там) знае ли, че в българското първенство се играе официално с топка, която е произведена за тяхното първенство?

Официалният производител „Адидас“ знае ли, че в българския шампионат се играе с топки, които те са произвели за друга лига?