Скандално: Съдията на мача ни с Италия е хващан с проститутки!

0

Словенецът Славко Винчич бе определен за главен съдия в домакинството на България срещу Италия в световната квалификация на 28 март. Той има сериозен международен опит, като е свирил и мачове от групите на Шампионската лига. Онази вечер 41-годишният рефер ръководи 1/8-финалната среща от Лига Европа между Манчестър Юнайтед и Милан (1:1). На 1 октомври 2020 г. беше съдия на мача от плейофа за Лига Европа, в който Лудогорец победи Динамо (Брест) с 2:0 като гост.

Асистенти на Славко Винчич ще бъдат сънародниците му Томаж Кланчник и Андраж Ковачич, а четвърти съдия – Матей Юг. За съдийски наблюдател бе определен руснакът Юри Баскаков, а делегат на двубоя пък е Михал Мертиняк (Словакия).

В края на месец май 2020 г. Славко Винчич беше задържан при голямо балканско разследване за проституция и наркотици, пише „Мач Телеграф“. Той беше арестуван по време на купон след хайка на полицията в Босна и Херцеговина. Заедно с него бяха закопчани още около 30 човека в къща, където са намерени 10 незаконни пистолета, 14 опаковки кокаин, лекарства и множество проститутки. Според информацията някои от присъстващите са криминално проявени и са в полицейските регистри заради престъпления, свързани с наркотици и насилие. Сред арестуваните е Тияна Максимович, за която се счита, че е ръководела бизнеса с проститутки. Запознати твърдят, че Винчич е разпитан като свидетел и след това освободен.