Сити ще рискува 700 млн. евро, ако подпише с Меси сега

-
-

Сагата около бъдещето на Лионел Меси започна след меко казано незадоволителния край на сезона за Барселона и ескалира вторник вечерта, когато звездата на „каталунците“ заяви официално с факс към президента на клуба, че иска да си тръгне. Сега той вярва, че вече е свободен агент, въпреки че все още се очаква решение на ФИФА, пише DailyMail.

Спекулациите за това, къде испанецът иска да продължи, а и може би да завърши кариерата си като футболист, веднага започнаха да валят. Испански медии споделиха от свои източници, че личният избор на Меси е Манчестър Сити и Гуардиола. Сити обаче рискуват да бъдат задължени да платят цената на футболиста, записана в договора – а именно 700 млн. евро.

Ситуацията е такава заради разногласията между суперзвездата и клуба. Меси иска да си тръгне и вярва, че вече е свободен агент. Барса, от своя страна, казва, че е вързан към клуба за още година и няма право да си тръгне без огромната сума да бъде платена. Това налага да бъде взето официално решение от ФИФА, от където да се каже кой е в правото си в исканията си.