„Сини“ бразилци: Левски е всичко! Левски значи любов

0
levski krumovgrad velton cunami
Снимка: levski.bg
-
-

Двама от бразилците на Левски – Уелтън и Цунами – гостуваха в предаването „Спорт в БГ“ по БГ Радио. Те споделиха как са пристигнали на „Герена“ и как се чувстват в отбора.

„Бяхме заедно в един отбор в Бразилия. Аз дойдох по-рано. Получих предложение, понаучих неща за клуба.

От първия ден се чувствам вкъщи.

Левски е всичко.

Разбрахме, че името Левски го е носил най-великият българин.

Имаме прекрасен климат в съблекалнята. Прекрасни момчета и професионалисти. Играем приятен за окото футбол. Това голям клуб. Благодаря на Господ, че ме прати тук, на ръководството на Левски, което ни посрещна по изключителен начин.

Тук хората живеят с футбола, но идвам от държава, която е 5 пъти световен шампион“, заяви Цунами.

„Потвърждавам Цунами. Дойде предложението от Левски, потърсих информация. Много голям клуб и ето ни тук. Адаптацията ми мина бързо. Свикнахме бързо.

Тук интензитетът е по-голям.

Левски е всичко. Значи любов. Себераздаване. Опитваме всеки мач да оставяме сърцата си“, допълни Уелтън.

“Спорт в БГ” се излъчва с подкрепата на фондация “Спорт в България” – организация в обществена полза, чиято цел е да подпомага спортни клубове, индивидуални спортисти, както и аматьорския спорт. Фондацията подкрепя стремежа към развитие, като всеки неин проект се основава на дългосрочна визия, насърчаваща и споделяща целите на ангажираните със спорта, които искат да окажат трайно влияние върху обществото. Фондацията помага за развитието както на професионалния спорт, така и за реализирането на проекти, подкрепящи аматьорския спорт, чрез които се възпитават здравословни навици сред подрастващите и желаещите да упражняват физическа активност.

loading...