„Син“ рекордьор: За да си залага името, Сираков има нещо предвид! „Червените“ палят свещи Левски да умре

0
stefan aladjov

Футболистът с най-много мачове в историята на Левски – Стефан Аладжов – одобри на 100% евентуалното взимане на акциите от Наско Сираков, ако разбира се, Васил Божков си удържи думата.

„Остава Божков да спази обещанието си и да си удържи на думата. Ако го направи, най-важното ще бъде Наско да намери спонсори. За да си залага името Сираков, значи има нещо предвид. Това с прехвърлянето на акциите на негово име трябва да стане час по-скоро и след това мисля, че той ще знае какво да прави.

Той е човекът, който ми се обади за подкрепа, когато заяви намеренията си да получи акциите и аз веднага му я дадох. Мисля, че всички ще застанат зад него. Все пак той е фигура. Обединителна фигура“, коментира Аладжов пред „Меридиан Мач“.

„Да, имало е моменти в миналото, когато е бил в други отбори и е играел срещу Левски. Но миналото си е минало. Важно е настоящето и да спасим Левски. Гледам, че има хора, особено от „червения“ лагер, които палят свещи в черкви и се молят Левски да умре. Много им се иска и ние да минем по техния път. Все пак, ако имат поне малко патриотизъм и разум, би трябвало да искат Левски да го има. Аз винаги съм бил за това да има повече силни отбори, които да дават играчи за националния отбор. Така че трябва да се направи всичко възможно, за да се спаси Левски и аз мисля, че Наско е човекът, който може да изведе клуба от това тежко положение, в което се намира“, каза още футболист номер 1 на България за 1970 година.