Симеон Александров: Избрах ЦСКА пред Левски, защото е най-големият клуб!

0
cska septemvri sofiq simeon sleksandrov

Изпратеният под наем от ЦСКА-София в Пирин – Симеон Александров – призна, че е имало интерес към него и от страна на Левски. Той разкри какви са били причините да не се озове на „Герена“, а на „Българска армия“.

„Да, имаше интерес от Левски към мен. Избрах ЦСКА, защото според мен това е най-големият клуб в България. Мога да се покажа, а освен това познавам доста от момчетата. ЦСКА предприе по-бързи действия и може да кажем, че бяха по-настоятелни. В крайна сметка те спечелиха битката за моя подпис“, заяви Александров пред „Мач Телеграф“.

„Настроението в Пирин определено е на ниво. Всички се разбираме, а това е изключително важно. Дори бих казал, че това е най-важно. Има отбори, където това не се случва и се вижда на терена, а при нас не е така. Всеки гледа в този труден момент да си преглътне егото и се стремим да сме като юмрук. Всеки гледа да помага
на другия. Ситуацията е тежка и трябва да се оправи възможно най-скоро, а това ще се случи с резултати. С тях ще ни дойде и повече самочувствие“, допълни атакуващият полузащитник. Той сподели още, че би искал да играе в Германия.

„Всеки един футболист в България иска да играе зад граница. Всеки желае да види какво е там, както и аз. Тук трябва да се подготвя много добре за това предизвикателство, защото не искам да стане така, че да изляза за половин или една година и да се върна след това в България. Не искам да коментират, че българите не стават и нямат качества. Напротив! Има много добри родни играчи, които са талантливи, но не могат да се развият както трябва. Не знам къде са ни проблемите. Като излезем в чужбина и се срещнем с реалността – връщаме се обратно. Доста често така се получава.

Не е трудно да се излезе. Ние имаме много класни български футболисти. Това се видя и с трансфера на Кирил Десподов в ПАОК. Има още много други таланти, на които не им се дава толкова шанс. Много отбори гледат да развиват чужденци. На тях им се дава повече шанс да се докажат и има повече търпение към тях. Докато при българите далеч не е така. И ако даден играч не се представи на ниво в един или два мача, веднага се казва, че той на става. Няма го търпението. Ако също толкова шансове бяха дадени на българите, колкото на легионерите, мисля че нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин. Много повече момчета щяха да са са реализирали в чужбина.

По принцип бих искал да играя в Германия. Ще се радвам да играя за Байерн или Борусия Дортмунд. Дано имам този късмет. Трябва да се дава повече шанс на българските футболисти, защото те имат потенциал. Не трябва да са гледа някой чужденец, който ще помогне тази година и на следващата година се търси друг и колелото се върти непрестанно“, каза юношата на Локо (Пд). Той сподели мнението си и за представянето на националния отбор на България.

„Наистина момчетата нямаха късмет срещу Черна гора. Стараеха се и играха до последно. Имаме добри футболисти, които се бореха. Вярвам, че след време България ще има много по-добър национален отбор. Вярвам в момчетата. Те трябва да се вдигнат. Нито един от тях не е отишъл в националния отбор с мисълта, че ще загуби даден двубой. Просто трябва да ги подкрепим в този труден момент. В България сме свикнали като падне някой да го плюем колкото се може повече, а не трябва да е така. Точно в трудните моменти трябва да сме обединени и да им помагаме. Те най-малко искат да губят“, завърши Александров.