Силвано Пранди: Целта ни е Олимпийските игри!

0
silvano prandi

„Националният отбор по волейбол не е за играчите с най-разпознаваеми имена, а за най-подготвените“ – така селекционерът на България Силвано Пранди коментира решението си да остави извън групата за олимпийските квалификации петима от най-опитните си състезатели на тима. Пранди е убеден, че всеки от повиканите играчи за квалификациите във Варна ще допринесе за изграждането на боеспособен отбор.“Направих това, което би направил всеки треньор, а именно извикването на състезатели, които ще помогнат за преследването на определена цел. Отборът не зависи от най-известните играчи. Съвсем нормално е, когато са повикани нови хора и те да бъдат за сметка на други. Не смятам, че някои от играчите трябва да са обидени. Отборът е семейство, в което всеки може да попадне. Състезателите, които в момента са тук са готови да дадат всичко от себе си , както в спортно-технически план, така и във волеви. Искам да има хомогенна група, която да е отдадена на общата кауза“, заяви Силвано Пранди пред БНТ.
Според Пранди Бразилия е фаворит въпреки домакинския ни фактор.“Целта е ясна – класиране за Олимпийските игри. Трябва да съчетаем силните страни в играта, да подчертаем силните страни, които имаме и да прикрием слабостите ни. Вярвам, че ентусиазмът ни ще ни позволи да сме в оптимална форма.“
В квалификациите България се изправя срещу Бразилия, Пуерто Рико и Египет, а квалификациите във Варна стартират на 9 август.