Силно българско участие на международната мотокрос сцена през уикенда

Motocross weekend

Четирима български състезатели участваха в първия кръг на унгарския шампионат по мотокрос, който се проведе през изминалия уикенд (18-19 март) в Пилишев, Унгария. Това бяха Дани Цанков и Радостин Присадов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Венцислав Тошев и Георги Илиев от „Мото спорт Варна“. В надпреварата се включиха над 100 участници от Унгария, Австрия, Словения, Чехия, Словакия, Сърбия, Полша, Швеция, Швейцария и Румъния.

В клас МХ 2 при 125-кубиковите машини Венци Тошев, който започна подготовката си по-рано и записа участие на Internazionali D’Italia по-рано през годината направи добро каране и записа 7-мо и 9-то място в маншовете и събра 26 точки, което му отреди 7-мо място в крайното подреждане. Дани Цанков, който пък стартира подготовката си по-късно, след като се възстанови от контузия, в първия си старт за сезона в 125-сс събра 10 точки (17-ти и 15-ти) в маншовете и зае 16-то място от 40 състезатели в класа.

При 50-кубиковите Радостин Присадов спечели състезанието в клас МХ 50 Mini (състезатели до 6 години) с победи и в двата манша. Добре се представи и Георги Илиев, който записа две 10-ти места в маншовете и с 22 точки се нареди 11-ти.

Петър Петров зае 8-то място в първия кръг на холандския шампионат този уикенд в Харфсен, след като събра 25 точки от двата манша (7-мо и 5-то място) в компанията на Джефри Херлингс, Ромен Фебвр и Калвин Влаандерен.

„Състезанието мина добре. В първия манш стартирах добре и се движеш 5-ти, но направих някои грешки и завърших 7-ми. Във втория манш стартирах доста назад, вървях 15-ти, но карах добре и завърших 5-ти. Доволен съм, имаме още доста работа, но е добър старт за мен като цяло.“, коментира Петър за БФМ.