Ще успее ли Хубчев да изкара Левски от аварийната лента, за да се включи на магистралата?

5
petar hubchev 1

Левски излиза след броени часове в първия си официален мач за сезона – срещу Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. „Сините“ не са готови на 100% за тази среща в нито един аспект. Призна го и самият старши треньор Петър Хубчев. Селекцията на отбора не е завършена, а това означава, че наставникът не разполага с окомплектован състав и не може да развие в пълна степен своите виждания.

Всички отчитат положителното влияние, което пристигането на Хубчев изигра, относно играта на Левски в дефанзивен план. „Сините“ изглеждат значително по-стабилни в защита, въпреки много сериозните проблеми, които изпитват и там.

Почти сигурно Мартин Райнов ще бъде преквалифициран да играе като един от двамата в центъра на отбраната в първия двубой срещу Ружомберок. Факт, който само затвърждава впечатлението, че в Левски не успяха да се справят със селекцията преди първия си европейски мач, но това не се случва за първи път, напротив превърна се в практика през последните години. Хубчев и екипът му ще трябва да се справят с наличния потенциал.

И докато преместването на Райнов в центъра на отбраната не изглежда толкова нехарактерно, тъй като той е играл и в други мачове на този пост, то проблемът в атака изглежда много сериозен и Хубчев трудно ще намери неговото разрешение още в първия двубой. Липсата на Станислав Костов, който е наказан и контузията на Дени Алар ограничават специалиста в неговия избор. Не само това, но Левски няма желаната от треньора конкуренция в атака. Няма нужното разнообразие по крилата. Именно липсата на креативност в нападение може да създаде най-сериозни проблеми на „сините“.

За промяната в играта на Левски под ръководството на Петър Хубчев бе загатнато още в контролите, но още е прекалено рано да се правят, каквито и да било по-сериозни заключения. Безспорен факт е, че при Хубчев, Левски се опитва да играе много по-висока преса, което е нещо характерно за стила на треньора. Със сигурност той ще изисква не 100%, а 1000% себераздаване от своите играчи, т.нар. скатаване при него няма да мине.

Много е важно в първия мач срещу Ружомберок Левски да даде сигнал, че излиза от аварийната лента и е готов да се включи в движението по магистралата.

В сините редици не трябва да се правят трагедии от евентуално ранно отпадане в Лига Европа, защото проектът, който започна да се изгражда е в много ранен етап. На „Герена“ трябва да има здрав разум, който през последните години липсва. Желаната промяна не става с магическа пръчица, а сътресенията само правят Левски по-слаб и уязвим. „Сините“ трябва да подходят с търпение, за да видят положителни резултати след една по-продължителна работа. Работа, която няма да свърши само със селекцията, а трябва да продължи в резултати и игрово развитие.

В Левски промените тепърва започват и само от работата и пак работата зависи докъде ще стигнат „сините“…не, не в Лига Европа, докъде ще стигнат в своето развитие – пак ли ще се завърти рулетката от треньори или с търпение ще се получат по-добри резултати.

нови стари най-гласувани
Известие от
Хубси
Гост
Хубси

В канавката ще ги вкарам 🤣🤣🤣

Тире
Гост
Тире

Да го вкарам на майка ти

Muuuuuuu
Гост
Muuuuuuu

Breeeeeeee tva govedata golemi vkarvachi na maiki na bashti. Ama samo v internet. Mishki tapi

Хахахаха
Гост
Хахахаха

Евроидиотите днес като им начупят канчетата Ружеммружемнякакви си и ще ги закара право тинята където им е мястото 😂

Розов
Гост
Розов

Люлякът ми замириса 😆