Шоко разкри ще намаляват ли заплатите в Локо (Сф): Заслужаваме да сме в елита!

0

През септември миналата година бразилският халф-бек Шоко подсили втородивизионния Локомотив София. Шампионът с Лудогорец бе доведен от своя добър приятел и сънародник Том. В началото Шоко бе изостанал с подготовката, но бързо успя да навакса и се превърна в основна фигура при червено-черните. С новия треньор Радослав Здравков железничарите подгониха третия Монтана и вярваха, че могат да го изместят и да играят бараж за елита, като в по-следващия кръг по програма им предстоеше директен сблъсък. Сега обаче, след като първенството бе спряно заради извънредното положение, никой не знае как ще се развият нещата. Затова как един бразилец прекарва времето на изолация у нас, „Тема Спорт“ потърси Шоко.

Шоко, как компенсираш липсата на футбол?
– Трудно, но няма как. С големия ми син, който е на 11 години, играем футбол на Плейстейшън. А понякога и ритаме в коридора, бия му удари (смее се). Нали нямаме право да излизаме и тренировките ги правя у дома. Трябва да поддържаме никаква форма, не може да спираме. Малкият син, който е на 4 години, също тича покрай топката. Гледам много филми през „Нетфликс“. Хубаво е, че поне съм със семейството си. Съпругата ми е бременна и чакаме трето дете през август. Дано восичко това с коронавируса отмине по-бързо.

Излизаш ли някъде навън, поне да потичаш?
– Не. Заради съпругата ми не смея, защото е много опасно. Много време стана и играта ми липсва много. Не мога да издържам без топка. Но така е по цял свят.

Може ли да се прибереш в Бразилия?
– Има го този вариант. Ще изчакам да видя какво ще се реши за първенството. Ако не се доиграва и няма как да водим занимания, най-вероятно ще си тръгна, докато нещата се оправят. До 13 май има доста време. Собственикът ни каза на мен и на Том, че, ако искаме и решим, няма проблем да разтрогнем договорите си и да си тръгнем. Но ще видим как ще се развият нещата. Ще изчакаме.

Как е семейството ти в Бразилия, какво е положението там?
– Засега всичко е наред с моята фамилия. Пазят се, спазват мерките. Но в Бразилия има много повече случаи на коронавирус. Все пак сме и доста по-голяма страна като население. А и знаеш, че на някои места хигиената не е на много високо ниво. Повечето мерки са същите. Най-големият проблем за Бразилия дойде от карнавала в Рио, защото тогава имаше хора от цял свят, пътуващи от Китай, Европа, Америка, и стана ужасно.

Какво е твоето мнение за това как трябва да завършат първенствата у нас?
– Аз искам мачовете да се изиграят. Локо София има големи шансове да се върне в елита и го заслужава. Надявам се всичко да отмине бързо и да се вземат правилните решения. Мечтая да играя с тима в елита.

Финансово как са нещата в Локо София?
– Всичко е наред. Говорихме за намаляване на заплатите, което е нормално. Не сме само ние. Всички отбори ще взимат по-малко пари.

loading...
предишна статияМилан може да се възползва от неразбирателството между Интер и Юве
Следваща статияЛъч надежда: В Германия разрешиха на футболните клубове да тренират!