ШОКИРАЩО: Селски кмет разпореди да се запали стадион, скача на бой с пожарникари и полицаи

0

Супер нагло поведение е демонстрирал кметът на пазарджишкото село Ветрен дол Димитър Христосков вчера, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на свои източници. Рано сутринта на тел. 112 бил получен сигнал, че гори стадионът в селото. Незабавно на място бил изпратен екип пожарникари от Белово, тъй като обстановката в момента е пожароопасна, а в близост до спортното съоръжение, само на няколкостотин метра, има гора.

След като пожарникарите потушили огъня, при тях разярен пристигнал селският кмет и се развикал защо са гасили и кой им е наредил. Отсякъл, че той е заповядал да запалят сухите треви на стадиона, за да се прочисти съоръжението. Пожарникарите вдигнали ръце от арогантността на управника на Ветрен дол и извикали полиция. Христосков скочил и на ченгетата с гневни думи, заплахи и обиди.

В крайна сметка огнеборците съставили акт на кмета за това, че пали сухи треви и стърнища, а полицаите му съставили акт за това, че е отказал да даде документите си за самоличност. Така засега сагата се разминала без арест, но само засега, коментираха пред БЛИЦ източници на разследването.