Шокиращи разкрития за побоя над журналист! МВР: Не хвърляйте петно по агитката на Левски и клуба!

0
-
-

Три лица са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов, обявиха днес от прокуратурата и МВР на съвместна пресконференция. Те бяха арестувани вчера при спецакция в София и се оказа, че са част от крайна фен фракция на Левски. В тях са намерени чукове, белезници и палки.

„Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един. Смятам, че са събрани достатъчно доказателства и се надявам Специализирания наказателен съд да ги оцени. На 10-ия ден имаше заподозрени, но ни трябваше технологично време, защото нашата цел е повдигане на обвинение, което да издържи в съда и да се стигне до присъди. Този случай бе приоритетен, въпреки извънредното положение. Този случай е атака към българската държава.

Основната водеща версия е, че побоят е свързан с работата на колегата ви и това са действия на лица, които искат да дестабилизират държавата. Към момента поръчителите се укриват извън България. Задържани са само преките извършители. У тях намерихме, чукове, палки, белезници, моята борба на Хитлер и какво ли още не”, коментира главният прокурор Иван Гешев.

От полицията пък призоваха да не се хвърля петно върху футболния клуб Левски и тяхната агитка заради няколко човека.

„Не хвърляйте петно върху футболен клуб и агитка. Навсякъде има черни овце. Когато извършват противозаконни действия, рано или късно ще бъдат наказани”, добави главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

loading...