ШОК! Волейболист се хвърли от 10-ия етаж заради борчове

0
nikita
-
-

23-годишният играч на руския волейболен клуб на Московския държавен технически университет (МГТУ) Бауман Никита Марченко е намерен мъртъв след падане от 10-ия етаж, съобщи газета.ру.

В руските медии циркулира предсмъртно писмо, чието авторство се приписва на Марченко.

В него се казва, че младежът е затънал в дългове преди сватбата си и не намира друг изход.

Новината бе потвърдена и от капитана но волейболния МГТУ Александър Садаков: „Да, така е, но не съм запознат с подробностите какви са причините.“

По-късно се появи и съобщение в групата „Студенческий волейбол/МГТУ им. Н. Э. Баумана“ на социалната мрежа вконтакте (руското съответствие на фейсбук): „От вчера го няма Никита Марченко. Надежден приятел, верен другар и просто добър човек. Беша на 23 години… Много е странно и страшно, когато хората си отиват в самия разцвет на силите си. Светла ти памет, Никита…“

Според запознати предсмъртната записка е била открита в телефона на волейболиста.

От нея става ясно, че всичко е започнало след победата на футболните национали на Русия срещу Испания в 1/8-финала на световното.

Тогава Марченко се напил, пушил и трева, спънал се и си навехнал глезена.

Контузията се оказала по-тежка от очакваното, лечението се проточило и волейболистът решил да припечелва със залагания на различни спортни състезания, но не и на своя отбор, защото знаел, че това ще му докара големи неприятности.

Така постепенно похарчил всичките си спестявания, включително отделеното за предстоящата сватба.

Започнал да взема кредити с надежда да се измъкне, но само задлъжнявал повече.

Тогава Марченко решил, че няма смисъл да се бори повече.

В писмото той се оплаква, че клубът не му е плащал заплата дълго време и му дължи над 1 млн. рубли, а тези пари биха решили проблемите му.

Волейболният отбор на МТГУ Бауман играе в руската Вусша лига „А“, което е второто равнище в страната.

Преди години тимът редовно печели медали в елита, като през 2001 г. е шампион на Русия и стига 1/4-финал в Шампионската лига.