ШОК! Спират футбола до септември?

0

Пандемията от коронавирус заплашва да остави Европа без футбол на най-високо ниво поне до септември, твърди „Индипендънт“. Водещите клубни първенства, както и евротурнирите вече са спрени и не е ясно кога ще бъдат подновени. Почти сигурно УЕФА ще отмени и Евро 2020, като освен това ще издаде забрана за провеждане на футболни срещи на целия континент.

Във вторник предстои среща на УЕФА, на която се очаква да бъде взето решение европейското първенство да се отложи за следващата година. Според „Индипендънт“ ръководителите на английската Висша лига и другите топ първенства са готови да се съобразят с предложените мерки от европейската централа и да отменят всички срещи
в календара през следващите 6 месеца.

Към днешна дата от по-силните първенства в Европа не са преустановени само руското, украинското и турското. В Русия обаче се появиха информации, че шампионатът ще бъде прекъснат след изиграването на двубоите от 22-ия кръг този уикенд.

Директорът на Лацио Игли Tape пък изрази увереност, че Евро 2020 ще бъде отложено, за да може прекъснатите шампионати да бъдат завършени. „Най-добре е да се спазва закона. Посъветваха ни да си стоим вкъщи и да избягваме контакти с хора извън семейството. Шампионатът не можеше да продължи така. Има играчи с позитивни тестове. След три седмици ще знаем по-добре колко време ще ни отнеме да излезем от ситуацията. Накрая мисля, че Евро 2020 ще бъде отложено, за да се даде приоритет на първенствата“, коментира Tape.