Шок на „Армията“! Звезда създава сериозни ядове, тръгва си без пари

0
Снимка: cska.bg
-

Левият краен защитник на ЦСКА-София Брадли Мазику създава сериозни ядове на клуба, съобщава „Тема Спорт“. Конгоанецът с френски паспорт отказва да преподпише своя договор, въпреки че в последните месеци е получил няколко предложения. На „Армията“ са недоволни от факта, че левият бек се гласи да си тръгне като свободен агент през лятото. Дори и в този момент той мотае ръководните фактори в Борисовата градина, а с настъпването на новата 2022 година вече има право да преговаря с други клубове и да подпише предварителен договор, който да влезе в сила от лятото. Така ЦСКА-София няма да получи и стотинка за правата на един от най-конвертируемите си футболисти. Твърди се, че Мазику вече се е споразумял с клуб от френската Лига 1, като трансфер в елита на страната, в която е израснал, би бил сбъдната мечта за него.

Конгоанецът пристигна на „Българска армия“ през лятото на 2019 година и бързо се превърна в ключова фигура в състава. Той е сред най-постоянните футболисти на тима, като особено убедителни са изявите му в домакинските срещи на ЦСКА-София. През тази есен той имаше важна роля в най-значимите победи на армейците. Левият бек записа 29 мача и 3 гола във всички турнири от началото на кампанията.

ЦСКА-София със сигурност ще се опита да привлече краен защитник по време на зимния трансферен прозорец. Дори и Мазику да склони да преподпише, това няма да промени плановете на ръководството, тъй като в момента конгоанецът няма реална алтернатива.