Шейх прати Хебър на полуфинал за Купата на България

0
hebar

Шейх Диаманка с гол в 94-ата минута класира Хебър Пазарджик за полуфиналите за Купата на България. Хебър спечели с 2:1 домакинството на Пирин Благоевград и по този начин тимът, ръководен от Любослав Пенев продължава напред в турнира.

Пирин Благоевград направи много сериозен пропуск в 29-ата минута. Юго Комано настина топката преди аутлинията и я подаде към Венцислав Бенгюзов, който бе намарен на отлична позиция в наказателното поле на Хебър и стреля, но Петър Дебърлиев се намеси и успя да спаси с крак.

„Орлетата“ направиха още един много сериозен пропуск в 36-ата минута. Венцислав Бенгюзов пусна към Иван Тасев по десния фланг, а той центрира в наказателното поле на Хебър, където Юго Комано засече топката, но Петър Дебърлиев отново бе на мястото си и спаси.

В първата минута на добавеното време на първата част, Георги Каракашев получи топката в наказателното поле на Пирин, след което бе задържан от Венцислав Бенгюзов за фланелката и падна на терена. Първоначално съдията Красен Георгиев не посочи бялата точка, но след това бе привикан на ВАР и промени първоначалното си решение, посочвайки бялата точка и показвайки жълт картон на Бенгюзов. Георги Вълчев реализира дузпата в петата минута на добавеното време на първата част. Той прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ковальов, който хвана ъгъла, но не успя да се намеси.

Пирин изравни резултата в 59-ата минута. Данило Полонский подаде на Андрей Йорданов, който центрира в наказателното поле на Хебър, където Петър Дебърлиев излезе неразчетено и не успя да играе с топката. След това Божидар Пенчев изпусна Иван Тасев, който вкара в опразнената врата.

Хебър вкара втори гол 80-ата минута, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено. Стефан Цонков центрира в наказателното поле на Пирин, където Олексий Збун засече топката с глава, но Максим Ковальов спаси. След това Александър Дюлгеров се опита да изчисти топката, но я изрита в тялото на Шейх Диаманка, а след това попадна в Збун, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Ковальов. Попадението първоначално бе зачетено, но след намесата на ВАР, което забави подновяването на играта с близо пет минути, голът в крайна сметка не бе зачетен и резултатът остана 1:1. Збун беше в положение на засада, когато топката се отклони от гърба на Диаманка към него.

Александър Бастунов вкара гол във втората минута на добавеното време на мача, но голът не бе зачетен заради засада, която бе маркирана от страничния съдия. Бастунов получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Пирин, след което с много силен удар вкара топката във вратата на Ковальов, но при паса Бастунов беше в положение на засада.

Хебър все пак поведе с 2:1 в четвъртата минута на добавеното време на двубоя. Архан Исуф центрира в наказателното поле на Пирин, където трима футболисти на гостуващия отбор не успяха да изчистят топката. Арно се засуети най-сериозно, от което се възползва Шейх Диаманка, който отблизо я прати във вратата на Максим Ковальов.

Така Хебър се класира за полуфиналите на Купата на България.