Шествие и томбола за голямото дерби на Северозапад

0
stadion akademik

Огромен интерес и куп интересни инициативи ще бележат предстоящото дерби между „Академик“ (Св) и „Локомотив“ (ГО). Двата отбора са в челото на класирането на Северозападната Трета лига и още първият пролетен кръг или ще разплете възела, или ще го завърже здраво в битката за Втора лига. При евентуална победа „студентите“, които са втори, ще намалят аванса на „железничарите“ само на 3 точки. Двата тима бележат сериозен прогрес и е почти сигурно, че един от тях ще влезе в професионалния футбол.

Мачът е в събота от 14:30 ч. на градския стадион в Свищов, като се очертава да бъде най-посетеният двубой от десетилетия насам в крайдунавския град. Домакините вече обявиха свободен вход за дербито. „Клубът има нужда от вашата подкрепа, за да обезпечи сигурността, приятната атмосфера и да подпомогне развитието на школата. Заповядайте на мача в събота, няма вход! В замяна, който има възможност, нека си купи виртуален билет на адрес https://www.tickettailor.com/eve…/fcakademiksvishtov/1160834. Парите постъпват директно в сметката на клуба и ще дадем отчет за събраните средства след седмица“, обявиха от „Академик“.

Шествие по улиците на град Свищов готвят домакините. Ще има и томбола за всички зрители, над 200 флагчета на „Академик“ ще бъдат раздадени на зрителите в сектор „Слънчев бряг“, а фенклубът се закани да възроди традицията с шумна подкрепа с песни и хореография.

В същото време обаче се очакват и стотици фенове от Горна Оряховица. Фенклуб “Локомотив”, съвместно с горнооряховския клуб, организират екскурзия с автобус до Свищов за първото гостуване от пролетния полусезон. Записвания и повече информация: 0878403377. „Бъди на стадиона, подкрепи отбора!“, призоваха от горнооряховското „Локо“.

Локо Мездра привлече бранител на Бдин