Шефът на съдиите направи виртуална среща с треньорите от Първа и Втора лига

0
11

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Давид Борбалан и част от колегите му от СК организираха първа по рода си виртуална среща с всички треньорски щабове на отборите от Първа и Втора лига преди пролетния дял на първенството. Целта на събитието бе Борбалан и екипът му да запознаят представителите на родните клубове с най-актуалните изисквания и инструкции, които реферите получиха на зимния съдийски семинар, провел се през миналата седмица в Национална футболна база “Бояна”.

Освен от Борбалан Съдийската комисия бе представена още от Стоян Алексиев, старши мениджър на СК, и главния инструктор на организацията Радан Мирянов. Онлайн срещата продължи повече от час и на нея бяха разгледани видеа от редица игрови ситуации. Всяка от тях бе разяснена подробно от Борбалан и Мирянов, които обърнаха специално внимание на различни сценарии – срад тях бяха нарушения за жълт и червен картон, 11-метрови наказателни удари, тактически фаулове, положения на засада и др.

“Благодаря ви за участието. Ще се постараем тази инициатива да се превърне в традиция. Искам да знаете, че всички ние работим ежедневно, за да подобряваме представянето на съдиите. Успех на всички при подновяването на шампионата”, заяви Давид Борбалан в края на виртуалното събитие.