Шефът на НКП: Васил Божков не е дошъл в Левски заради управляващите!

0

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян бе гост в сутрешния блок на БНТ.

„Собствеността на „Левски“ е в „Нове Холдинг“ и фирмите на Васил Божков. Как да гледаме на това предложение, а и не сме ние хора, които да вземаме такова решение? Клубът си има управленска структура.
Председателят допълни, че ако привържениците имат блокираща квота в управлението на Левски, няма да има задкулисие, каквото имало в последните 10 години в клуба. „Не е задължително хората, даващи пари за клуба, да са собственици – този модел катастрофира“, смята Хиндлиян.

„Зададохме му конкретно на г-н- Божков въпросът дали е имал нещо с управляващите, когато е взимал акциите. Той категорично отрече. Имал е порив да спаси клуба“, добави Степан.

„Аз в такъв филм, както стана с ЦСКА няма да участвам. Всички хора, с които говоря са на същото мнение. Но има разногласие сред феновете – по отношение на бъдещето управление на клуба, дали трябва да бъде в ръцете на един човек или не.Шествието преди мача с ЦСКА не е протест, а призив за обединение. Трябва да покажем колко обичаме клуба. Трябва да спрем с дребните дразги. Призовавам колкото може повече хора да дойдат. Призовавам всички. Поканили сме и ръководството на БФС, ветерани. Утре трябва да се говори за Левски с добро“, добави Хиндлиян.