Шефът на минифутбола у нас на визита в Азербайджан

0

Президентът на Българската асоциация по минифутбол (БАМФ) Борислав Александров направи официална визита в Азербайджан във връзка с евентуалното домакинство на тази страна на следващото Европейско първенство.

Ръководствата на Световната и Европейската федерация по минифутбол посетиха Баку, за да преценят спортните комплекси там и дали са подходящи за кандидатурата на страната за домакин на следващия шампионат на Стария континент. Александров, заедно с Филип Джуда, президент на Световната федерация по минифутбол (WMF) и Петър Кралик, вицепрезидент на Световната федерация по минифутбол (EMF) оформяха инспекционната група.

Те огледаха няколко спортни комплекса, разположени в Баку – това бяха Националната гимназия Арена, Sport Plaza Hotel & Apartments, Спортен комплекс „Гайдар Алиев“, зала Baku Crystal и още обекти във връзка с листа за кандидатстване. Ръководството на WMF и EMF, подчертавайки наличието на достатъчно спортни съоръжения за организиране на ЕВРО 2024 в Баку, високо оцени шанса за домакин на континенталното първенство на столицата на Азербайджан.

На финала гостите изразиха, че вярват, че събитието ще се проведе на престижно ниво, при положение че правото да бъде домакин на европейското първенство ще бъде поверено на Баку. След обиколката на спортните съоръжения, те имаха и официална среща с министъра на младежта и спорта на Азербайджан Фарид Гайбов.

Трябва да се отбележи, че страната успя да привлече вниманието на целия свят със спечелената титла от Европейското първенство в Кошице през тази година. Азербайджан винаги е имал традиции в тази разновидност на футболната игра и неслучайно спечелиха и титлата в Кошице. На същото първенство България завърши на 3-о място.

loading...
предишна статияВальо Станчев: Лудогорец играе винаги за победа! Мястото, което заема Спартак, не отговаря на неговите възможности
Следваща статияДокументални проблеми мъчат ЦСКА 1948 и Хебър