Шефът на фенклуба на Локо (Сф): Сега можеше да броим трупове! Заложиха бомба със закъснител (ВИДЕО)

0

Шефът на фенклуба на Локомотив (София) – Румен Първанов, гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, той сподели своята гледна точка за ексцесиите на мача срещу Хебър.

„Видях какво стана. Последните дни се нагледах на театрални постановки. Фенклубът ни никога не е толерирал насилието. Но когато се случи нещо нередно, винаги има две страни. Тук беше заложена бомба със закъснител и направена провокация от ръководството на Хебър. Сигурно са доста голям клуб, защото имат 13 души ръководство. И не знам какво правиха всички във ВИП-а.

Феновете на Локомотив (Сф) са с натегнати нерви от съдийския произвол срещу нас. Кристален гол ни отмениха срещу Септември. Защо? Може би защото трябваше да връщат пари. В Бургас ни вкарват гол след удар с лакът. Онзи ден не ни отсъждат кристална дузпа. Хебър си бяха дошли със съдиите. Като се зарадваха при изравнителния гол, но това се изразяваше в псуване и обиди от рода за майката, „елате да ви избием зъбите“. Тогава се намеси синът на Бойчо Величков, последва удар, Бойко скочи да защити сина си. Въпреки това Бойчо Величков ги спаси. В ложите не е имало бой. Ако е имало нещо, то е станало по стълбите или на паркинга и аз не мога да коментирам. Аз видях арогантно държание, провокация. Нас ще ни накажат. А защо не накажат и поръчителите? Те поръчаха безредиците и получиха това, което искаха.

Репликата „Сега ще взема пистолета от колата и ще ви избия“ е отприщила гнева. Добре че не е стигнал до колата, иначе сега може би сега щяхме да броим трупове на стадион „Локомотив“.

Локомотив заслужава и трябва да бъде наказан. Но нека да накажат и подбудителите. Едно престъпление има две страни. Основните виновници са от ръководството на Хебър.

Най-смешната част е, че са били бити с боксове и метални пръти. Как ще влезеш на стадиона с това? Те ни претърсват, взимат ни запалките и капачките от водите. Измишльотина, пълни инсинуации, абсолютни глупости, жестока клевета! Няма кой да дойде отвън!

Където трябва да има камери, има. Проблемът е, че всичко започва в ложите. Като псува и се държи арогантно, какво очаква?

Президентът на Хебър искал изваждане на Локомотив. В наредбата на БФС са описани наказанията. Той не може да казва какво да е наказанието. По същата логика и ние можем да искаме да изкарат Хебър от групата. Държанието им беше отвратително. Не оправдавам реакцията на феновете. Има задържани, всеки ще си понесе отговорността. Провокацията беше жестока, отвратителна.

Всички чакаме да видим колко ще бъде наказан Хебър за държанието на ръководството им. Има удар срещу Величков – младши“, коментира Първанов в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.