Шеф в ЦСКА-София: Няма място за паника! Защо да не спрем доминацията на Разград?

0

Един от най-успешните фут­болисти на ЦСКА през новия век Велизар Димитров даде интер­вю за „Труд“, в което говори за предстоящия реванш на ЦСКА-София със Зоря и футбола в Украйна. Главният скаут на на ЦСКА-София беше цели 6 години в местния Металург Донецк (2008-2014), който бе сред най-силните отбори.

„Зоря няма голям опит в евротурнирите и това винаги оказ­ва влияние. Не е тим, който знае как се играят такива мачо­ве. В София стояха добре, но не показаха кой знае какво. Няма как ЦСКА да се плаши от Зоря след стотици мачове в Европа. Може футболистите да са раз­лични, но ДНК-то на клуба си ос­тава. Шансовете са равни. Няма от какво да се притесняваме. Най-важното е ЦСКА да бъде концентриран. Силата на Зоря е, че не се интересува дали е до­макин или гост. Винаги играе по един начин. Водещи техни стра­ни са също себераздаването и тактическата дисциплина. Зоря е твърд, но не и груб тим. Ако ЦСКА сега играеше в Луганск, ще­ше да е по-трудно. По мое вре­ме там ходеха поне 10 хиляди души. Зоря обаче не се притес­нява от неутралния терен“, ка­за Димитров.

„ЦСКА не бива да се смущава от агресията на украинците. Зоря разчита на динамиката, а ЦСКА е техничен отбор. Сблъ­скват се коренно противопо­ложни стилове. При тях борба­та е водеща“, допълни Велизар.

„В ЦСКА сме учени, че е добре, когато си спечелил всички мачо­ве. Друго не се признава. ЦСКА има отбор, който тепърва ще набере скорост. Всички загубиха точки от началото на сезона и няма място за паника. Надявам се, че всеки от футболистите ни има представа, че е в най-го­лемия български клуб. Защо ЦСКА да не успее да спре доминацията на Разград? Важното е да се научим да не изпускаме тънки­те моменти. Руснаците имат една такава приказка – във фут­бола няма малки неща. Всяка си­туация, всеки детайл е важен и може да реши първенството. Време е ЦСКА да се върне на мястото си и да бъде шампион“, ка­за още Димитров.

„Шест години живях в Украй­на и няма как да не ми липсва. По мое време животът беше много спокоен. Всички клубове бяха финансово обезпечени. Ук­раинците са добри хора, никога не завиждат. Помня мача с Шахтьор Донецк през 2001-а, в който спечелихме с 3:0. Тогава бях фен с червено шалче на „Ар­мията“ (б.р. – Велизар все още е футболист на Марек, а ЦСКА го привлича през лятото на 2002 г.). Само че Шахтьор продължи да се развива. Спечели Купата на УЕФА, непрекъснато е в гру- пите на Шампионската лига. А българският футбол не тръгна нагоре. В Украйна имаше и има много богати хора, които дава­ха страшно много пари за спорт. Но без пари не става.“

„Собственикът на Металург До­нецк имаше 52 завода за метали и машиностроене. Изведнъж ос­танаха 17 и всичко секна с фут­бола“, разказа още Велизар Ди­митров.