Шеф на ЦСКА 1948: Най-значимото постижение на колегите от Ловеч, след преместването им в София, са постоянните скандали!

0
nikola gazdov 1

Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов излезе с обръщение, няколко часа след изказването на главния мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов, който атакува новия член на efbet Лига. Ето какво написа той във Фейсбук, без редакторска намеса:

Четири години обещания. Четири години сценки. Четири години „Разделяй и владей“. Постоянните скандали са най-значимото постижение на колегите от Ловеч, след преместването им в София. А всички очаквхме да се отчетат с някой трофей и тук…

Стига вече! Армейската общност не заслужава това! Каква е ползата от нагнетяване на напрежение между приятели? Никаква! Кой печели от измислени конфликти и опити за разделение? Никой! Напротив – всички губим. Губи „тирето“, губи „числото“, губят честните привърженици на ЦСКА. Армейците искат красив футбол, победи и титли – хич не ги вълнува кой се прави на директор и какви оправдания е измислил след поредния провал.

Нека бъдем напълно ясни! Не сме се примирили с факта, че ЦСКА бе умишлено фалиран. Но уважаваме правото на всеки Армеец да припознае и подкрепя клуба, който бе служебно настанен на „Армията“. Този избор бе взет при екстремни условия и – вероятно – за мнозина е изглеждал като единствения възможен, с оглед на алтернативата. Защото за ЦСКА през 2016 г. изборът бе представена като „това или смърт“. По ирония на съдбата, днес подобен „избор“ трябва да правят и колегите от Подуяне. Изглежда познатото неизвестно продължава да е по-приемливо от непознатото неизвестно.

Ние основахме ЦСКА 1948 през лятото на 2016 г., след като стана ясно, че ЦСКА фалира. Не за да търсим конфронтация с Армейците, които преглътнаха схемата с преименуването на Литекс. А за да се разграничим от тези, които насила фалираха ЦСКА, защото „нямало друг начин“. Ние вярвахме, че има друг начин. Много труден, много несигурен, но все пак го има. С лишения и упорита работа успяхме да извървим пътя от областните групи до елита. От есента ще играем при майсторите, където ще опитаме да продължим развитието си. Не обещаваме титли и купи. Все още не. Но обещаваме спортсменско поведение и уважение – както към всички Армейци, така и към останалите клубове и техните привърженици.