Шеф на Пирин след труса: Вече водим разговори за нови собственици! Има интерес и от чужбина, и от България

0
Снимка: fcpirin.com
-

Пирин е опрян до стената след оттеглянето на собственика Пол Белогур. Бизнесменът предаде безвъзмездно акциите си на общината и сега единствената цел пред ръководството на клуба е оцеляването. Изпълнителният директор на орлетата Велислав Елезов заяви, че вече се водят разговори за нов благодетел. Той е оптимист, че клубът няма да фалира.

„Пол Белогур дойде в клуба в много тежък момент – юни 2019-а, когато Пирин беше пред изваждане от Б група, защото лицензът можеше да бъде отнет. Тогава той спаси положението, а в последните 3 години Пирин се превръщаше лека-полека във фактор. Факт е, че той си тръгва, но след себе си оставя горе-долу симпатичен клуб. Благодарение на него имаме прилична база, да не кажа една от най-добрите в България. Неприятно е, че напуска в момент преди лицензионните кампании – административни и финансови. Но въпреки всичко работехме от близо 2 месеца с хипотезата, че това може да се случи. Фактът, че дава безвъзмездно акциите на общината, е един голям бонус в разговорите, които водим в момента със субекти, които на този етап видимо имат интерес към клуба. Такъв има, при това не от една или две страни. Причината е, че задълженията на Пирин са нищожни на фона на други клубове в Първа лига. Те не са толкова големи. Не трябват и много средства за издръжката на клуба като цяло.

Усеща се паника в Благоевград, дори във футболното общество у нас, защото Пирин е традиционен клуб и ще е ужасно нещо фатално да му се случи. Но на този етап съм оптимист, както и останалите от ръководството, че до такова няма да се стигне. Вече имахме няколко разговора с потенциален нов собственик. Има интерес и от чужбина, има и от България. Въпросът е да се спрем на правилния човек. Този, който ще милее за отбора и за бъдещето на клуба. И иска да го развива още повече“, категоричен бе Елезов пред „Тема Спорт“.