Шеф на Левски за емитирането на акции: Очаквам приход от феновете от 200-300 000 лева! Големият въпрос е бизнесът (ВИДЕО)

0

Членът на Надзорния съвет на Левски – Петър Ганев – коментира темата с емитиране на акции на клуба.

„Тази идея се появи още през ноември от компанията, която управлява клуба. Сега отново я активираха и носят отговорност за нея. Направиха и звено, което да се занимава с нея“, обяви Ганев в подкаст на сдружението „Левски на Левскарите“.

„В някаква степен и ние сме наблюдатели на това, което се случва. Текущите акционери няма какви стъпки да предприемат. Още не е сигурно дали ще стартира такава кампания. По-сложно е за хората, които искат да участват, но не са акционери. Ние, с временните удостоверения, трябва да ги разбием, но ако го дам на друг – вече аз няма да съм акционер. Не мисля обаче, че някой ги е раздробявал, защото това трябва да стане с писмо до УС. Аз вече я направих тази процедура. Хубавото е, че сега вече ще ти пише и името“, продължи той.

„Може да се окажем с още 2000 нови акционери. Това ще бъде добър резултат. Ще бъде проблем за Общото събрание, защото къде ще ги сложиш тези хора. Като цяло обаче ще е добре за Левски. Но няма ясен план и заявка. Очевидно е, че спонсорът ще участва, но как – не знаем. Направих си труд да видя последната кампания. Най-много са акционерите с по 100 акции, но това са 100 000 лева. Малко са тези с по 1000. Тук вече големият въпрос е бизнесът какво би направил, особено фондацията около генералния спонсор. Дали те предвиждат по-голямо купуване, заради това, че е един от евтините начини за финансиране на клуба. От гледна точка на привържениците, моята прогноза е около 1000 нови акционери и приход от 200-300 хиляди, такива единични бройки като нас. Как органично да натрупаме милиони от 1000-2000 души. И повече да дадат, то няма да надхвърлил милион.“, сподели още той в разговор с членове на Сдружението.

„Първоначално идеята бе за 10 лева на акция, после паднаха на 5. Но и това още не е гласувано. Това, което ме притеснява, е, че желаещите да бъдат акционери – вече са го направили“, каза още финансистът.