Шеф на Етър: Казусът с играчите е малко морален! Две седмици в извънредно положение и започнаха да ни закриват

0
stanimir tinchev

Административният директор на Етър Страцимир Тинчев даде специални интервю в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT относно създалата се ситуация с прекратяването на шампионата и изтичащите договори на играчите на всички клубове.

Преди няколко дни се появиха информации, че Етър едва ли не ще се разпадне, но тези спекулации бяха опровергани от босът на „виолетовите”.

„Обстановката в Етър е такава, каквато е предполагам и в останалите български клубове. Освободили сме играчите. Всички те работят по индивидуални програми, които са им дадени от треньорите. В контакт сме както с футболистите, така и с хората от управителния съвет и треньорите. Силно се надяваме и вярваме, че по-бързо ще премине тази ситуация в България и ще започнем нормален тренировъчен и състезателен ритъм”, каза той.

„Кога ще се съберем да тренираме нормално зависи изцяло то това, кога ще ни разрешат да започнем нормален ритъм на работа”, продължи Тинчев.

„Казусът с играчите в Етър е малко морален. Извинявам се ,че така ще подходя. В такива тежки времена за България, за цялото общество, да се намират колеги, които да казват и пишат неща, които за една седмица без тренировъчен процес, да започват да закриват клубове и да ги откриват, е меко казано несериозно. Затова пуснахме официална декларация и реагирахме. Искахме да успокоим обществеността и футболистите, защото това не е нормално. Две седмици сме в извънредно положение и започнаха да ни закриват”, допълни директорът на Етър.

„Въпросът с договорите на играчите е много интересен и деликатен какво и как ще бъде. Най-вероятно, съгласно нашето законодателство, трябва с футболистите, на които им изтичат договорите да направим едно предложение за продължаването им. Работим по тази програма още преди да се случат тези неща, така че всичко зависи от ситуацията и кога ще си продължи сезона”, каза още той.