Шеф на Дунав: Общината трябва да застане по-солидно до нас! През ден съм в София в търсене на спонсори

0
dunav 1
Снимка: fcdunav.bg

Спортният директор на Дунав Русе – Светлин Симеонов – се яви на сбирката на феновете на тима. Те дискутираха през седмицата слабото представяне на отбора през пролетта и най-вече това у дома. В последния кръг драконите паднаха в Русе с 0:1 от Монтана и след края се чуха викове „оставка“ по адрес на Людмил Киров.

„Аз бях основната причина и настоявах Киров да стане старши треньор след освобождаването на Мартин Цирков. Идеята ми бе да е човек от Русе. Помощникът му Мартин Ковачев е също уважавано име като бивш футболист и капитан на Дунав. Да, резултатите не са добри напоследък, но и късметът ни изневери в немалко мачове. Моята мечта преди началото на пролетния дял бе да атакуваме елита, затова мисля и направихме нелоша селекция. Не твърдя, че на този етап част от селектираните оправдават доверието. Могат много повече. Колкото и налудничаво да звучи, смятам, че все още имаме някакви възможности за придвижване в челото. Относно опасенията, че може да се сринем още, аз съм категоричен – Дунав няма да отпадне! Люси Киров работи с много любов към клуба, знае какви са слабостите ни, прави анализи и дава указания, но той не може да излезе на терена и да поправи нелепите грешки. Трябва да му дадем шанс. Ако на мача с Витоша се случи нещо непредвидено, ще бъда първият човек, въпреки че сме приятели, който ще му каже, че така не може да продължаваме“, заяви Симеонов, цитиран от в. „Утро“.

„Чакаме едни 90 000 лева от общината, които не знаем кога ще бъдат гласувани и получени. В други далеч по-малки градове помощта за футбола е 300 000 лева и повече. Общината трябва да застане по-солидно до нас.

През ден съм в София в търсене на спонсори. Бюджетът е трудна и тежка работа. Не сме цъфнали и вързали, но в определения ден и час заплатите и премиите са по картите. Ако аз съм причината отборът да не върви, съм готов да поема отговорност и да си тръгна веднага“, добави шефът на Дунав.