Шампионите по футзал уредиха две контроли с гръцкия първенец

0

Българският футзал шампион ФК Амиго-Северозапад ще изиграе две контроли с гръцкия първенец AC Дукас през този уикенд в спортната зала на Националната спортна академия. В събота и неделя от 11:00 часа са двете проверки срещу гърците, като така Амиго продължава подготовката си за участието в Шампионската лига на Европа.

Входът за срещата е свободен, а мачовете ще се излъчват на живо във Facebook страницата на отбора.

Съперникът AC Дукас развива доста спортове, не само футзал. Базиран е в квартал в Маруси, Атина. Основан е през 1979 година от учениците от „Дукас Колидж“, цветовете му са синьо и бяло. Клубът разполага с отбори по хандбал, баскетбол, лека атлетика, футзал, бадминтон и гимнастика. Двукратен шампион по футзал на Гърция и участник в ШЛ по футзал на Европа през 2021 г. и през настоящия сезон. За тях мачовете също са част от подготовката.

Българският отбор, воден от бившия халф на Марек, Славия, Литекс и Септември (София) Илия Илиев -Илийката, ще играе своята група във Винер Нойщат (Австрия). Там съперници са домакините от Фортуна (Винер Нойщат), Гентофте (Дания) и ПИФ Салтайрис (Шотландия). Мачовете ще се проведат от 24-и до 27-и август.