Шампионът на България по минифутбол играе полуфинал в Шампионската лига!

0

Шампионът на България КЦМ 2000 ГРУП продължава да чупи всички рекорди на еропейската сцена, след като стана първият български отбор достигнал на полуфинал на най-престижния мини футболен турнир EMF Champions League 2019. Пловдивчани срещнаха в 1/4 финална битка днес от 11ч, втори представител на Израел, след като именно от там бе отстранения вчера съперник на осмина финала. Без грам притеснение и с доста солидна игра, КЦМ поведе в началото на първото полувреме с гол на Праматаров в 8 минута. Това даде нужното самочувствие на тима и до края на срещата играта премина под диктовката на пловдивчани. Виделен Сердарски вкара попадение в 30 минута през втората част, а веднага след него Васил Гуджев (39′) покачи на 3:0. Amidar Nahariya имаха сили и време да вкарат само почетно попадение, дело на Омер Бинямин (40′), но това по никакъв начин не промени развоя на среща.

Така, КЦМ 2000 ГРУП подобри собствения си рекорд и за първи път сред най-добрите 4 клубни отбора ще има български тим. По-късно днес пловдивчани ще имат възможност да запишат имената си в историята, в спор за място на финала. В полуфинална среща №2, българите се изправят срещу Airnergy Mad Dogs (Унгария), които отстраниха Sunnyland (Сараево) от Босна и Херциговина, след победа с 4:0.

В другия поток, сочения за фаворит за титлата Ecos Vitez (Молдова) бе отстранен от албанския Prestige MFC след 0:2, а без изненада Nova Vita (Румъния) се справи с Prushka Mesopromet Franca (Черна Гора), побеждавйки ги 3:0. Двата тима от балканите ще определят другия финалист с мач днес, също от 17ч българско време.