Сезон 2023 в MotoGP ще стартира в Португалия

-
-

Сезон 2022 в MotoGP се подновява този уикенд (6-7 август) на “Силвърстоун” и втората половина на кампанията обещава интересна битка между световния шампион Фабио Куартараро и преследвачите му. Но в световния шампионат вече работят усилено за догодина и днес стана ясно, че сезон 2023 в MotoGP ще стартира в Португалия на пистата в Портимао, Алгарве. Това съобщиха днес, 2 август, Sportal.bg, позовавайки се на информация от официалния сайт на надпреварата.

Следващият сезон ще започне в края на март – от 24-26 ще е състезателният уикенд в Португалия, а това ще е първото начало на сезон в MotoGP в Европа от 2006 година насам. В историята на шампионата това се е случвало изключително рядко – досега на два пъти за последните 30 години.

За първи път в своята история Португалия ще е домакин на първия кръг от MotoGP, а в седмиците преди старта на сезона отборите ще направят тестове на същата писта. От ФИМ обаче все още не са готови с целия календар на MotoGP за 2023, който ще бъде представен по-късно тази година.

loading...