Сериозен интерес към рекордьор на Локо (Пд)

0
Снимка: lokomotivpd.com

Иван Сулев записа първи минути в официален мач за мъжете на Локомотив Пд при гостуването на Славия (1:1), с което постави рекорд за най-млад играч, който е носил фланелката на „смърфовете“. На едва 15 години и 85 дни той се подготвя наравно с мъжете на „черно-белите“ от една година. Това обясни за „Мач Телеграф“ Димитър Папазов, който е шеф на ДЮШ на пловдивчани.

„Иван Сулев води постоянен тренировъчен процес с мъжете от една година. Александър Тунчев и щаба го наблюдаваха и бяха впечатлени от това, което показа момчето. Той беше на два лагера с мъжете, а освен това играе и за юношите до 17 години“, сподели Папазов.

„Сулев определено има бъдеще в Локомотив Пд. Той е качествен състезател, който израства всеки изминал ден. Има интерес към него, но тук му харесва и се старае. Той е на крехка възраст. Когато започна да тренира с мъжете получаваше много травми, но регулирахме натоварванията и вече няма тези проблеми“, заяви той.

Треньорът на Локо Пд Александър Тунчев каза, че Сулев определено има какво да надгражда, но има бъдеще пред него в клуба.

„Доволен съм, старае се. Определено ми е позитивно мнението за него. Той демонстрира желание и ще продължи да се подготвя с мъжете. Има слабости в дефанзивен план, но има напредък“, разкри Тунчев.