Септември започна подготовка с двама нови

0
simitli trenirovka

След кратка почивка Септември“ (Симитли) стартира своята подготовка за пролетния дял от Югозападната Трета лига.

Днес на стадион „Септември“ в Симитли бе отслужен водосвет от отец Спас минути преди началото на първата тренировка на септемврийци, които бяха благословени и поръсени със светена вода.Старши-треньорът на ФК „Септември“ сподели, че стартът на подготовката на футболния клуб ще протече изцяло на местна почва.

“Гордеем се, че имаме най-добрата футболна база в региона. Условията са перфектни, така че момчетата ще имат възможност да тренират тук на стадион „Септември“. Благодаря за всички усилия, които полага общинското ръководство, за да имаме тази изключително добра спортна база. Искам да споделя, че в редиците на първия отбор на Симитли имаме ново попълнение и това е вратарят Иван Тупалов, който е юноша на Левски. Младо момче с качества. Ние държим да даваме път и шанс на млади футболисти с качества, които зависят от тях да развият и доразвият“ – коментира Стефан Гошев.

Отборът продължава през новия сезон без Лазар Еринин и Кристиян Йорданов.  Както споделихме по-рано, към редиците на Септември се върна Тодор Траянов, който е местно момче.

По време на зимната си подготовка „Септември“ ще изиграе седем или осем контроли, които започват с отбора на „Беласица“ (Петрич), „Витоша“ (Бистрица), „Струмска слава“ (Радомир), Беласица (Струмица), „Марек“ (Дупница), „Пирин 19“ (Благоевград) и в последен мач, контролните срещи завършват с „Рилски спортист“ (Самоков).

На стадион „Септември“ в Симитли, освен всички футболисти се събра и  целият спортно-технически щаб на ФК „Септември“. За официалния старт на подготовката с футболистите бяха още кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет – Симитли Вилимир Александров, както и техническият директор на „Септември“ (Симитли) Пламен Скендерски.

Вихрен започна с 5-ма нови и водосвет