Селски изпълнения на Гигант-Ювентус! Глоби и санкции след това

0
c89a63b1a00

За поредна седмица Областният съвет на БФС в Плевен имаше най-напрегната седмица, след като се наложи да вади отбор от А областна група. Става дума за Гигант (Белене), играл и в Северната Б група някога. Тимът е изваден от областното първенство и наказан със санкция 1000 лева. Футболистите, напуснали самоволно терена, което е довело до прекратяването на мача с Ювентус (Малчика), са санкционирани с лишаване от права за една година.

На редовно заседание на ДК – ОС на БФС-Плевен от 02.10.2018 г. бяха разгледани провиненията на състезатели от проведените кръгове на областното първенство по футбол и бяха взети следните решения:

1. Наказва отбора на ФК“Гигант“ Белене за напускане на терена на група от 5 /пет/ състезатели което е довело до прекратяване на срещата и изваждане от „А“ – ОФГ за спортно състезателна година 2018-2019 год. съгласно чл. 28 ал.2 б.“в“ от ДП и имуществена санкция в размер на 1000 /хиляда/ лева.

На напусналите терена 5 /пет състезатели както следва:

1.Иван Ангелов Бонов
2.Георги Красимиров Върбанов
3.Калоян Любенов Ченков
4.Чавдар Васков Върбанов
5.Ивайло Ангелов Димитров

– напуснали самоволно терена ССП за 1 /една/ година от 29.09.2018 год. съгласно чл. 28 ал.2 от ДП.
Наказва Борислав Тихомиров Христов от отбора на ФК“Искър“ Долни Луковит за получен червен картон в срещата за предотвратяване на очевидна възможност за отбелязване на гол ССП 1 /една/ среща на основание чл.22 ал.2 т. б.“Б“

Решения на Столичния съвет на БФС:

– Съгласно констатация на СТК за нередовност на състезателя Стефан Валериев Христов, на основание чл. 47 (9) от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2018/2019 година, ФК Мрамор се наказва с имуществена санкция в размер на 200.00 /двеста/ лв. На оснавание чл. 47 (4), се налага дисциплинарно наказание на състезателя Стефан Валериев Христов спиране направата за периода до края на текущата спортно-състезателна година.

– Съгласно констатация на СТК за нередовност на състезателя Митко Георгиев Илчев, на основание чл. 47 (9) от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2018/2019 година, ФК Въстаник 26 /Войнеговци/ се наказва с имуществена санкция в размер на 200.00 /двеста/ лв. На оснавание чл. 47 (4), се налага дисциплинарно наказание на състезателя Митко Георгиев Илчев спиране направата за периода до края на текущата спортно-състезателна година.

Решение на Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС-Пловдив:

1. На основание член 24 т.2 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол за срещата от 3 кръг на първенството на „Б“ Областна група – мъже“Север“ между отборите на ОФК“Средногорец“(Брезово) и ФК“Сокол“ (Крислово) се присъжда служебен резулат 3-0 и се налага имуществена санкция в размер на 150 (сто и петдесет) лева на ФК“Сокол“(Крислово).