Селекционерът на Парагвай нахвали талантите на Левски: Много са бързи, силни и с добра техника

0

Националите на Парагвай, които вчера не взеха участие в контролната срещу България проведоха възстановителна тренировка на „Герена“. Там „гуараните“ изиграха двустранна игра срещу юношите на Левски, родени през 2002 година. Тя завърши с успех 4:0 за южноамериканците. След последното си занимание на българска земя, селекционерът на Парагвай – Едуардо Берисо говори пред колегите от „Дарик“.

„На първо място искам да благодаря за възможността да проведем тази тренировка. Благодаря на тези момчета и техния треньор, че участваха. Смятам, че и за тях е било полезно да работят с футболисти от първа дивизия и играчи, които са национали. Надявам се да сме помогнали за тяхното израстване. Тези момчета имат капацитет. Много са бързи, силни, притежават и добра техника. Много съм доволен. Говорих с техния треньор и му казах, че има момчета, които са много способни и притежават потенциал.

Благодарих му и на него за тази възможност. Прекарахме един фантастичен ден тук, а беше важно да направим своята тренировка. Имахме добри условия. Тренирахме на много добър терен, а и като цяло условията бяха добри и имахме всичко необходимо“, коментира Едуардо Берисо.