Селекционерът на Черна гора: Фокусирани сме върху България!

0
miodrag radulovich
-

Селекционерът на Черна гора – Миодраг Радулович, говори пред медиите в държавата от западните Балкани преди гостуването на България и домакинството на Сърбия от квалификациите за Евро 2024 в края на тази седмица.


„Фокусирани сме върху България, а от опит знаем колко важен е стартът и правим всичко възможно да го направим както трябва. Концентрацията е ключова, досега ни наказваха веднага щом загубим концентрацията си в мача”, коментира 55-годишният специалист.

Радулович, коментира и отпадането на ключови футболисти като Марко Янкович, Урош Джурджевич и вратарят Матия Шаркич, които бяха включени в първоначалния списък за старта на квалификационния списък, но в крайна сметка няма да вземат участие в мачовете в Разград и Подгорица заради контузии.

“Тук са футболистите, които са в най-добра форма, които обичайно играят в клубовете си и които нормално могат да изнесат срещи на такова ниво с нужното желание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха позитивен уикенд, така че списъкът с контузените се сведе на три имена. Съжалявам и за отсъствието на Косович, който претърпя операция на връзките, и няколко други, които имаха дълга зимна пауза… Следим ги всички, те са на фокус“, каза Радулович.

Но въпреки че с огромно нетърпение в Черна гора се очаква по исторически, политически и спортни причини срещата със сърбите, то все пак България беше и първата тема на пресконференцията в Подгорица.