Сашо Тунчев надъхан: Можем да бием Левски!

0
aleksandar tunchev
Снимка: fcarda.bg

Jреньорът на Арда Александър Тунчев коментира пред “Тема Спорт” шансовете на тима да спечели баража за участие в Лигата на конференциите срещу Левски. Кърджалийци ще гостуват на “Герена” утре.

– Г-н Тунчев, ще може ли да използвате Умар Сако, Ел Мами Тетах и Ласана Ндиайе в баража срещу Левски?
– Не мога да ви кажа към този момент. Това явно не е толкова важно, а това, че БФС трябваше да даде повече почивка на Левски, за да може всичко да бъде равнопоставено.

– Но БФС не ощетява ли по този начин Арда, след като веднъж бе променена датата за решителния плейоф?
– Не знам как да ви отговоря… Без значение са решенията… Арда ще се яви на този мач, за да го изиграе. Това, че БФС се опитва да угоди на един отбор за сметка на друг, няма никакво значение. Ще се постараем да се представим добре и да играем нашата игра. Дали ще мога да разчитам на Сако, Тетах и Ндиайе – наистина не мога да ви кажа в момента.

– Арда ще излезе срещу историята, след като по-нископоставен отбор не е печелил баража. Тимът ви е показал обаче, че може да побеждава на “Герена”. Колко по-различен мач ще е този от тези за първенство?
– По-различното е, че всичко се решава в един двубой и ако спечелиш, се класираш за Лигата на конференциите. Левски със сигурност е фаворит. “Сините” играят пред собствената си публика, но и преди казах, че този двубой за нас е бонус. Отиваме в София освободени. Ще се постараем да покажем нашата игра, която демонстрирахме през по-голямата част от сезона. Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде отлично за Арда.

– Дава ли ви допълнително самочувствие и оптимизъм много силното представяне в заключителните мачове от сезона?
– Нормално е да го има, когато един отбор побеждава в последните мачове и бележи голове, това дава необходимото самочувствие както на целия отбор, така и на футболистите, които играят в нападение. Надявам се в неделя тази успеваемост да продължи.

– Може ли Арда да се възползва от нестабилните изяви на Левски в последните мачове?
– Не искам да коментирам играта на Левски. Гледам само моя отбор и ще направя всичко възможно да го подготвя по най-добрия начин. Няма да ни бъде никак лесно. “Сините” са сериозен тим, с добри индивидуалности. Пак ще повторя, че ще играят пред собствена публика, което е допълнителен мотиватор, но ще направим всичко необходимо да продължим напред към Европа.

– Ще бъде ли плюс за Арда това, че в тима ви има играчи, които са преминали през “Герена”, а вашият помощник Веселин Минев е бивш капитан на “сините”?
– Не знам дали ще бъде плюс за нас. Според мен футболистите няма пред кого да се доказват. Да, играли са в Левски, но в момента защитават цветовете на Арда и по-скоро ще се стремят да покажат на феновете, че отборът заслужено е стигнал до този мач и ще се бори за участие в евротурнирите.